Denk jij wel eens aan stoppen?

Documenten-Dutch-Quality-Gardens-leden

Ooit stoppen met je bedrijf? Veel ondernemers denken daar wel aan, maar handelen er te laat naar.

Onze stelling is dat je bedrijf meer waard is bij bedrijfsoverdracht als je bent aangesloten bij een formule, zoals Dutch Quality Gardens. Ben jij het eens met deze twee argumenten?

Herkenbare meerwaarde van de formule

De Dutch Quality Gardens ondernemers onderschrijven de meerwaarde van kennisuitwisseling, ondersteuning bij het ondernemen en het gemak van uitbesteden van marketing en social media. Ze presteren beter, vergroten hun professionaliteit en ontvangen meer en mooiere opdrachten. Voor een aspirant-koper is zo’n aanbeveling een aannemelijk argument voor een hogere vraagprijs.

Minder afhankelijk van de ondernemer zelf

Als jouw naam en faam hangt aan het bedrijf, wat betekent dat dan als je besluit te stoppen? Voor potentiële kopers is het een risico dat klanten om die reden niet meer klant blijven en overwegen over te stappen. En als jouw personeel te weten komt dat je ‘stoppen’ overweegt? Hebben ze er vertrouwen in dat alles hetzelfde blijft? De continuïteit die de formulenaam biedt, vergroot de aantrekkelijkheid van je bedrijf voor potentiële kopers.

Mening van bedrijfsovername specialist

Wij vroegen Berrie Abelen Berrie naar zijn mening. Hij is medeoprichter van Adcorporate, een gerenommeerd consultancybedrijf in MKB bedrijfsovernames en Bedrijventekoop.nl.

“Een formulenaam heeft zeker waarde bij bedrijfsoverdracht, maar alleen als de formule A) voldoende bekendheid heeft, B) positief imago heeft en C) een mate van kwaliteit/autoriteit in zich heeft.”

Interesse om meer te weten te komen over de meerwaarde die Dutch Quality Gardens biedt? Neem contact op met Rob Mocking, hovenier in Cothen of vraag het informatiepakket aan.